nieuwe website O en U

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Nieuws

Jaarthema: "Dank en Eer"

Dit jaar (om precies te zijn op 21 september 2019) bestaat ons koor 125 jaar. Dit willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De eerste repetitie in 2019, traditioneel in het teken van elkaar een goed Nieuwjaar toewensen onder genot van een glaasje 'bubbels', werden we verrast door het bestuur met een gebakje met opschrift "125 jaar". Dit als opmaat van een spetterend jubileumjaar!

Op 21 september 2019 (de oprichtingsdatum) willen we een jubileumconcert houden in de Hervormde Kerk van Molenaarsgraaf, m.m.v. Kinderkoor 'Jonge Klanken'.

Eerder in dit jubileumjaar hadden we op 30 maart een concert in de Geref. Kerk van Brandwijk met medewerking van Gert-Jan en Hanneke Scherf. Onder het tabblad 'Verslagen' kunt u lezen hoe het geweest is.

Ook is inmiddels de jaarvergadering geweest. Enkele foto's staan op de fotopagina. Hier werden de activiteiten van het komende jaar toegelicht: naast het 125-jarig bestaan, met alle festiviteiten die daaraan gekoppeld zijn, krijgen we andere koorkleding, verhuizen we naar "De Overstap" en werden we opgeroepen om nieuwe donateurs (vrienden) te werven. Een grote verrassing was dat de Rabobank een cheque van € 2000,00 overhandigde ter gelegenheid van ons 125-jarig jubileum.

Op 17 december 2019 hebben we ons Kerstconcert in de Herv. Kerk te Molenaarsgraaf met medewerking van de sopraan Annelies Schep.

Op 18 december 2018 vond ons kerstconcert plaats. We voerden een Kerstoratorium van Jos Vranken uit. Medewerking verleenden: onze ´vaste´begeleider op piano: Jelly van Aken en een klein orkestje.  Voor een verslag: zie de Verslagen. Hier staat ook een geluidsregistratie van het "Ere zij God'', een deel van het oratorium. En voor enkele foto's, gemaakt door Jan de Bruijn: zie hier.

In aanloop van ons kerstconcert vond ons koorreisje plaats: het was een dagreis naar Gent (België). Op zaterdag 6 oktober gingen we met de bus naar Gent alwaar we een rondvaart op de Leie maakten, en 's middags een inloopconcert in de Sint-Bataafskathedraal gaven. Een foto impressie staat op de fotopagina.


Vanaf januari 2018 staat ons koor: 'Oefening en Uitspanning' onder de muzikale leiding van Jos Post. Een CV van Jos Post staat hier.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu