nieuwe website O en U

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Nieuws

Jaarthema: "Dank en Eer"

Dit jaar (om precies te zijn op 21 september 2019) bestaat ons koor 125 jaar. Dit willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De eerste repetitie in 2019, traditioneel in het teken van elkaar een goed Nieuwjaar toewensen onder genot van een glaasje 'bubbels', werden we verrast door het bestuur met een gebakje met opschrift "125 jaar". Dit als opmaat van een spetterend jubileumjaar!

Om dit jubileumjaar niet onopgemerkt voorbij te laten gaan willen we op 21 september 2019 (de oprichtingsdatum) een jubileumconcert houden in de Hervormde Kerk van Molenaarsgraaf, m.m.v. Kinderkoor 'Jonge Klanken'. Aanvang van dit concert is 15.30 uur.

Op 30 maart hadden we een concert in de Geref. Kerk van Brandwijk met medewerking van Gert-Jan en Hanneke Scherf. Onder het tabblad 'Verslagen' kunt u lezen hoe het geweest is.

Ook is inmiddels de jaarvergadering geweest. Enkele foto's staan op de fotopagina. Hier werden de activiteiten van het komende jaar toegelicht: naast het 125-jarig bestaan, met alle festiviteiten die daaraan gekoppeld zijn, krijgen we andere koorkleding, verhuizen we naar "De Overstap" en werden we opgeroepen om nieuwe donateurs (vrienden) te werven. Een grote verrassing was dat de Rabobank een cheque van € 2000,00 overhandigde ter gelegenheid van ons 125-jarig jubileum.

Op vrijdag 17 mei 2019 vond de officiële opening van het verenigingsgebouw "de Overstap" plaats. Na een grondige verbouwing en renovatie is de voormalige openbare basisschool van Brandwijk omgebouwd tot een verenigingsgebouw waarin, als hoofdgebruikers: de vereniging 'Met elkaar voor elkaar', Graafstrooms Fanfare en Muziekschool Peter Vogel. Ook zal ons koor 'Oefening en Uitspanning', het kinderkoor 'Jonge Klanken', 'de Over-Buurman' (koffieschenkerij), 'de Kroonschijf' (damvereniging), 'Huis van de Waard' (kleinschalige sociale opvang, maatschappelijke ontmoetingsplaats), 'Open Eettafel' en 'Bewegen 60+' gebruik maken van 'de Overstap'. Een fotoreportage gemaakt door Jan de Bruin kunt u hier zien.

We namen deel aan de korendag in Sassenheim op zaterdag 18 mei 2019, in een tweetal kerken verzorgden we een kort optreden. Daarnaast genoten we van het mooie weer, en de koorzang van de overige koren. In totaal namen meer dan 1000 zangers deel aan deze, door de KCZB georganiseerde korendag. Enkele foto's van de hand van Dick de Jong staan op de fotopagina.

Op 17 december 2019 hebben we ons Kerstconcert in de Herv. Kerk te Molenaarsgraaf met medewerking van de sopraan Annelies Schep.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu